',''); } ?>

Mediation bij scheiden | Mediation scheiding | Mediaton echtscheiding

Scheiding Mediation? Wat is mediation eigenlijk?

Mediation is bemiddeling tussen partijen onder begeleiding van een mediator In plaats van tegen elkaar te procederen. Zo kunt u ook gezamenlijk de echtscheiding regelen via dezelfde advocaat. Als u samen besluit om te gaan scheiden, dan beperkt u de kosten en doorlooptijd behoorlijk als u kiest voor een echtscheidingsbemiddelaar via uw ScheidingsMediator. Scheiding mediation is voor 80% van de scheidingen een duurzame oplossing.

Waarom kiezen voor mediation voor uw echtscheiding?

U blijft met elkaar in gesprek en er volgt geen verdere dure en scheiding mediation of procedure?ontwrichtende juridische procedure. Dit is een enorm voordeel. Gemiddeld binnen 6 tot 10 weken bent u gescheiden. Dit kan zelfs nog sneller als u dat wenst. U krijgt van ons een evenwichtig convenant. Wij zorgen dat u overeenstemming bereikt over kinderalimentatie en partneralimentatie, de woning, verdelingskwesties en eventuele kinderen.

Als een van u beiden benadeeld dreigt te worden, dan zal hiervan melding worden gemaakt. U krijgt dan nogmaals de keuze voorgelegd om balans aan te brengen. Scheiding mediation houd u beiden in balans.

Mediation is ”moreel verplicht” als u kinderen heeft

Via mediation beperkt u de emotionele schade voor uw kind. Met kinderen heeft u eigenlijk niet ‘de luxe’ om elkaar te gaan bestrijden via twee advocaten. Kinderen kunnen zich verplicht voelen om te kiezen voor een van de ouders tijdens de scheiding, ook als dat niet uw bedoeling is.

Door tegen elkaar te gaan procederen, vervaagd bijna altijd het contact met één van beide ouders na het scheiden. Ten opzichte van kinderen zijn de ouders echter gehouden om na de scheiding contact te onderhouden met elkaar. Op kinderen heeft een langlopende (vecht-)echtscheidingsprocedure een diepgaand en levenslang effect op de emotionele stabiliteit. Het kind zal meestal een beschadigd zelfbeeld hebben, hetgeen een lager zelfvertrouwen met zich mee brengt. Dit heeft ook tot gevolg, dat het eindniveau van opleiding een stap lager is. Verder zal een kind zich minder kunnen binden aan een nieuwe partner, waardoor de kans op scheiding van het kind zelf zal verdubbelen.

Als er enigszins een mogelijkheid bestaat om gezamenlijk de gevolgen van de echtscheiding te regelen, dan bent u dat tegenover de kinderen eigenlijk verplicht. Onze taak als scheidingsbemiddelaar is u te begeleiden met het overbruggen van verschillen van inzicht. Door middel van mediation verloopt uw echtscheiding in overleg en dat is zeker ook in het voordeel van de kinderen.

Wanneer is een scheidingsmediator kansloos?

Bij mediation is altijd het uitgangspunt dat beide partijen vrijwillig deelnemen en er in elk geval met elkaar gecommuniceerd kan worden. Ook is het belangrijk dat het uiteindelijk doel is, om een gezamenlijk resultaat te bereiken. U moet echter wél een eigen advocaat inschakelen als overleg met uw partner op geen enkele wijze meer mogelijk is en als er sprake is van een noodzaak om rechtstreeks tot actie over te gaan. In dit geval dus een echtscheiding met een verdeling die voor beide partners acceptabel is.

Als het uw doel echter is om ‘van elkaar af te komen’ via een echtscheiding met ieder een eigen advocaat, dan bereikt u veelal het tegenovergestelde. De advocaten nemen de communicatie tussen u beiden over, waardoor u via procedures juist nog véél langer met elkaar verbonden blijft. Deze procedures duren 1-3 jaren en kosten deze (zonder subsidie) €10.000,- tot €30.000,-.

Advies over uw echtscheidingsprocedure, een echtscheidingsbemiddelaar en mediation?

Tijdens uw echtscheiding procedure kunt u, zo vaak als u wilt, een beroep doen op uw Scheidingsmediator. Bijvoorbeeld als het overleg met uw partner even niet meer goed verloopt, maar ook om eventuele onduidelijkheden over de scheiding uit te leggen. Neem dus gerust contact met ons op via telefoon of mail, wanneer uw vragen heeft over scheiding mediation!