',''); } ?>

Wat kost scheiden?

De vaste en de variabele kosten op een rijtje.

“Wat kost scheiden middels mediation?”

Dit hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste zaken zetten we even onder elkaar:

  1. Bent u gehuwd of niet? Het ontbinden van een huwelijk moet langs een rechter en dat brengt extra kosten met zich mee.
  2. Heeft u kinderen?
  3. Bent u en/of uw partner ondernemer?
  4. Heeft u een eigen woning?
  5. Kunnen u en uw (ex)partner oplossend denken?

Al onze mediators werken volgens hun eigen methodiek en tarieven. Toch willen wij hier wat duidelijkheid brengen in een aantal zaken.

Gratis en vrijblijvend informatie opvragen.

Als u overweegt om te gaan scheiden en nadere informatie zoekt, kunt u ons altijd bellen of mailen. Dergelijke telefonische of schriftelijke contacten zijn vrijblijvend en kosteloos. We kunnen zo samen bepalen of wij iets voor u kunnen betekenen en hoe dan verder.

Kennismakingsgesprek.

Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 2 uur en hier is het eerste uur gratis. Deze sessie besta
at uit een nadere kennismaking, bespreking van het conflict, formulering van uw doel(en) en de eventuele intake. Dit gesprek is uiteraard vrijwillig, geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. We kunnen zo gezamenlijk bepalen of er een basis is voor een succesvolle mediation.
Als u een afspraak wilt maken voor dit kennismakingsgesprek kunt u het aanvraagformulier invullen. U kunt ook altijd eerst even bellen voor nadere informatie en overleg.

Tarief voor mediation

Het reguliere uurtarief voor mediation en persoonlijke begeleiding of advies in een echtscheiding ligt gemiddeld rond € 125,- excl. btw per uur. Dit hangt o.a. af van het kennisniveau en de ervaring van de mediator. Vraag er gerust naar tijdens het informatiegesprek.

De uiteindelijke kosten van een scheiding

De kosten zijn voor iedere scheiding anders omdat geen situatie hetzelfde is. Een mediator betaalt u per uur en de totale kostprijs van de mediation hangt af van het aantal uren en de duur van de sessie’s. Dit wordt beïnvloed door diverse factoren: het soort conflict, de mate van escalatie, het empathisch vermogen van de deelnemers. Met name de onderhandelingsbereidheid en hoe graag de deelnemers aan de mediation er met elkaar uit willen komen kan veel tijd en ergernis schelen. Gemiddeld zijn er ongeveer 3-5 gesprekken nodig en een gesprek duurt ongeveer 1,5 -2 uur.

Partijen dragen ieder voor zich de aan eigen zijde vallende kosten. Hierbij kunt u denken aan verlofdagen, vervoerskosten van- en naar de mediation en contacten buiten de sessies om. Ook als u eventueel een eigen advocaat of ander deskundigen wilt raadplegen is dat voor eigen rekening.

Alle genoemde bedragen zijn exclusief de wettelijk verplichte 21% omzetbelasting (btw).