',''); } ?>

Scheiden

Scheiden: een last of een opluchting?

Echt scheiden.  Hoe nu verder?

Als u de beslissing heeft genomen om te gaan scheiden bent u op zoek naar informatie over wat u dan te wachten staat. Wij maken dit proces voor u inzichtelijk. In Nederland eindigt ruim 34% van alle huwelijken en geregistreerde partnerschappen in een scheiding. Dat zijn dus ruim 36.000 scheidingen per jaar! Scheiden doet lijden, vooral als een scheiding ontaardt in een vechtscheiding. Onbegrip en frustratie liggen hieraan vaak ten grondslag en voor je het weet ben je niet meer on speaking terms met elkaar.

Als er kinderen in het spel zijn wordt er steeds vaker gekozen voor een echtscheiding met behulp van een mediator. Tenslotte moet u na de scheiding wel verder als ouders van uw kinderen. Dat werkt een stuk beter als er goede afspraken gemaakt zijn waar jullie allebei achter staan.

Scheiden met een mediator

Scheiden met hulp van een mediator is de beste oplossing voor alle partijen. Dit proces gaat sneller, is goedkoper en duurzamer dan een procedure bij de rechtbank. U kiest samen de mediator en maakt vrijblijvend kennis met elkaar. Na een korte introductie kunt u besluiten om de mediation te starten en kunnen jullie aan het werk. De mediator is begeleider van het proces en bewaakt de kwaliteit en effectiviteit van de communicatie tussen jullie.

Een scheiding is een complex en emotioneel proces waar de mediator u doorheen loodst. De mediator zorgt er ook voor dat jullie afspraken maken over alle zaken die van belang zijn bij het scheiden. Denk dan aan de volgende punten:

  • Ouderschapsplan en omgangsregeling kinderen
  • Verdeling van de bezittingen.
  • Verdeling van het vermogen en de schulden
  • Kinder- en Partneralimentatie.
  • Verdeling de pensioenen

Samen met de mediator bespreekt u alle punten, krijgt u uitleg en kunt u vragen stellen. De mediator zorgt dat u beschikt over voldoende informatie zodat u zelf kunt beslissen welke opties voor jullie de beste zijn. Van belang is daarbij dat alle gemaakte keuzes afzonderlijk en ook bij elkaar binnen de grenzen van de Nederlandse wet blijven.

Klik voor meer informatie op één van de knoppen hieronder