',''); } ?>

Huisdier mediation

Huisdier mediation. Een omgangsregeling voor huisdieren,
verstandig bij scheiding.

Huisdieren en scheiden

Gaat u uit elkaar en heeft u één of meerdere huisdieren? Denk er aan dat een scheiding niet alleen uw leven drastisch zal veranderen maar ook het leven van uw huisdier(en). Huisdieren zijn een vaste waarde in het gezin en bij een scheiding dient daar rekening mee te worden gehouden.

Als mensen gaan scheiden breekt er een periode van onzekerheid aan waarin de huisdieren een grote rol spelen. Het is dus zeker in het belang van uw hond of poes (of andere huisdieren) dat u er samen met uw (ex-)partner voor zorgt dat er een goede regeling wordt afgesproken. Uw Scheidingsmediator kan u hierin adviseren en voorbereiden op de te nemen stappen.

 

Voor huisdieren verandert er nogal wat

Voor mensen is een scheiding ingrijpend, maar voor huisdieren geldt dat ook. Een scheiding en huisdieren is een bijzondere combinatie. De vele veranderingen die op huisdieren afkomen hebben vaak grote invloed op hun welzijn. Wat verandert er zoal voor de huisdieren als “baasjes” gaan scheiden?

 • De huisdieren moeten krijgen twee territoria.
 • Het dagelijkse ritme, zoals uitlaten, spelen, eten.
 • Weekendinvulling verandert: vaak om en om.
 • Beide “baasjes” gaan vaak meer werken en zijn dus minder thuis;
 • Gemeenschappelijke activiteiten worden gesplitst: o.a. vakanties, uitjes, verjaardagen etc.
 • Uiteindelijk zal een of beide “baasjes” een nieuwe partner krijgen.

 

Onze familie-mediators staan voor u klaar!

 • Ervaren, onafhankelijk en MfN gecertificeerd.
 • Zij ontzorgen u in het proces van echtscheiding
 • Heldere en scherpe tarieven
 • Er is altijd wel een mediator bij u in buurt
 • Uw nieuwe toekomst begint met het gratis kennismakingsgesprek!

Overzicht van onze mediators

Mediation is zeker ook in het belang van uw huisdier

In de praktijk zien we dat afspraken maken over huisdieren behoorlijk mis kan gaan. Soms zijn er twee katten in een gezin en delen (beiden 1 kat) lijkt dan praktisch, maar katten zijn vaak sterk aan elkaar gehecht. Het belang van het huisdier wordt door middel van mediation gewaarborgd in een convenant zodat beide partijen voldoende tijd met de huisdieren kunnen doorbrengen.

Om te voorkomen dat de ruzies tussen u en uw partner escaleren, is het verstandig om vroegtijdig een mediator in te schakelen. Het bespreken van de geschilpunten onder begeleiding van een ervaren scheidingsmediator is constructief en duurzaam. De ervaring leert dat zelfs stellen waarbij de zaak stevig geëscaleerd was, uiteindelijk in staat waren om via mediation tot goede afspraken te komen. Goede afspraken bevorderen de omgang met elkaar na de scheiding en maken het voor de kinderen makkelijker om de scheiding een plekje te geven.

Klik voor meer informatie op één van de knoppen hieronder